METAL A. D.
Dositejeva 7
78400 Gradiška
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina 
 
naslovna

mapa

kontakt
 
 
 
 
 
 

Danas preduzeće zapošljava 270 radnika koji i u današnjim uslovima ekonomske krize i zahtjevnog tržišnog okruženja, uspjevaju proizvoditi i poslovati i na sve teškoće odgovoriti poslovnošću, kvalitetom proizvoda i poštovanjem rokova proizvodnje i isporuke.

Preduzeće je regionalni lider u proizvodnji opreme za građevinarstvo i proizvoda za industriju namještaja, te je dobitnik raznih nagrada i priznanja za kvalitet svojih proizvoda.

Proizvodi preduzeća se plasiraju najvećim dijelom na prostoru bivše Jugoslavije, a proizvodi iz programa opreme za građevinarstvo i u Evropi, Sjevernoj Ameerici i Južnoj Americi, što direktno, što preko naših kupaca.

Sve do početka svjetske ekonomske krize, preduzeće je ostvarivalo značajan rast proizvodnje, te plasmana, naročito na inostrana tržišta. Ulagalo se u nabavku i razvoj nove opreme, a očekuje se da će se rezultati tog ulaganja u cjelosti pokazati nakon prestanka ekonomske krize i normalizovanja odnosa na tržištu.

Preduzeće i pored teškoća sa kojima se susrelo u posljenjih par godina i dalje ima razvojnu orijentaciju i ciljeve: stalno poboljšavanje kvaliteta postojećih proizvoda, osvajanje novih proizvoda, ne samo zadržavanje postojećih, nego i osvajanje novih tržišta, te osvajanje pozicije lidera u proizvodnji opreme za građevinarstvo u Evropi.

 
 
 
Telefon: + 387 (0)51 813 077
 
2008 © METAL A.D. Gradiška