Skip to content

Podupirači

OBLAST PRIMJENE

Podupirač je samostalni stub koji može preuzeti samo opterećenje na pritisak. Ima široku primjenu u građevinarstvu.

IZRADA

Donji dio izrađen je od čelične cijevi ø 56 mm na kojoj su zavareni ploča 120 x 120 mm i vijak, koji zajedno sa navrtkom služi za fino podešavanje visine. Gornji dio je cijev ø 48 mm i na njoj su izbušene rupe za grubo podešavanje visine i zavarena ploča 120 x 120 mm za pričvršćivanje za oplatu. Navrtka je od cijevi ø 70 mm u kojoj je urezan navoj i zavarene uške za okretanje matice.

OSNOVNI MATERIJAL

Osnovni materijal za izradu podupirača je čelik, kvaliteta prema standardu JUS C.B0.500

NOSIVOST

Nosivost podupirača je različita i zavisi od visine podupiranja. Pri upotrebi podupirača nije dozvoljeno prekoračenje propisane nosivosti.

MONTAŽA I DEMONTAŽA

Podupirač se lako montira i demontira. Sastoji se od gornjeg i donjeg dijela, matice, zaštitne podloške i osigurača. Gornji dio cijevi ø 48 mm se uvlači u donji dio cijevi ø 56 mm.

Grubo podešavanje visine podupirača omogućeno je pomoću rupa na gornjem dijelu u razmacima od 100 mm i osigurača. Fino podešavanje se izvodi sa maticom.

Preko rupa na stopalima podupirači se mogu učvrstiti za podlogu. Na podupirače se može osloniti sekundarna konstrukcija potrebna pri izgradnji. Za veću stabilnost podupirača dodatno se mogu koristiti tronošci.

STANJE ISPORUKE

Podupirači se isporučuju površinski zaštićeni temeljnom bojom ili na zahtjev kupca toplo cinčani.

Pakuju se u palete po 100 komada.